Home

Achtergrond 470 x bekeken 2 reacties

Geen begrenzer op de trekker

De Europese Commissie vindt het niet nodig dat alle trekkers in de EU maximaal 30 kilometer per uur mogen rijden.

De Belgische afgevaardigde Dirk Sterckx had om deze maatregel gevraagd naar aanleiding van een dramatisch ongeval in België, enkele weken terug. Bij dit ongeval werd een groep fietsers door een trekker overreden.

Volgens de Commissie kan een algemene maatregel als het beperken van de maximum snelheid zulke ongevallen, hoe dramatisch ook, niet voorkomen. Bovendien zijn maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid zaak van de EU-landen zelf.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  marc

  Wat een idioot, die Dirk Sterckx ... Dit ongeval had totaal nisk te maken met snelheid, maar met te weinig zicht ! Volgens de laatste berichten zaten er 2 ronde balen in de klem vooraan (eentje erin, eentje erop) ... wat wil je dan nog deftig voor je kunnen zien ? En waarschijnlijk de zon nog eens op het kleine stukje ruit waar hij nog kon doorzien ...

 • no-profile-image

  gerard


  gaan we de auto's dan ook begrenzen
  op 100 km met black box aan boord

Of registreer je om te kunnen reageren.