Home

Achtergrond 323 x bekeken

'Galmijt groeiend probleem in tulpenbollen'

Galmijt is een groeiend probleem in tulpenbollen.

Daarom geven handelsorganisatie Anthos en onderzoeksinstituut PPO, onderdeel van Wageningen UR, ondernemers in de bloembollenketen informatie en tips over de plaag. CNB Kwaliteit heeft onlangs een folder verspreid via het blad Bloembollenvisie.

Afgelopen zijn winter veel partijen aangetast door tulpengalmijt, soms met enorme opbrengstderving als gevolg. De diertjes zijn, in tegenstelling tot andere mijtsoorten, met het blote oog niet te zien. Bolsymptomen zijn paarse vlekken, crèmeverkleuring, dofheid en matige beworteling. De bloemen vertonen streperige vlekjes.

Maatregelen zijn onder meer koel bewaren, ruimtebehandeling, douchen en gietbehandeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.