Home

Achtergrond

Fusie Coforta en Funghi gaat niet door

Gesprekken over afzetsamenwerking tussen telersvereniging voor paddenstoelen Funghi en Coforta (Greenery) zijn gestopt door Funghi.

Topman Philip Smits van Coforta is teleurgesteld. "Omdat dit niet in het belang is van de telers", zei hij bij de opening van de verruimde champignonlocatie in Zaltbommel. Een samengaan zou het overgrote deel van de champignonteelt bundelen.

Oorzaak is volgens Smits het handelsbelang van enkele telers van Funghi. De gesprekken gingen over vorming van een nieuwe telersvereniging voor telers van beide partijen. Die nieuwe vereniging zou dan de keuze krijgen in het t-model van Coforta (los van het handelshuis The Greenery) bestaande afzetkanalen te beleveren. Eerder haakte Versdirect.nl af bij samenwerkingsgesprekken met Coforta.

Met BestGrowers Benelux (BGB) praat Coforta nog wel. Eerder stelden beide partijen dat de gesprekken gestopt waren. Coforta praat ook met een telersvereniging in fruit, stelde Smits.

Of registreer je om te kunnen reageren.