Home

Achtergrond 255 x bekeken

Fusie ABN en Fortis een feit

De samenvoeging van ABN Amro en Fortis wordt definitief. ABN maakte vandaag bekend dat de juridische fusie tussen de twee concerns donderdag een feit zal zijn.

De naam Fortis Bank Nederland gaat nu geleidelijk verdwijnen. Gebouwen van Fortis worden deze zomer omgetoverd in ABN-gebouwen. De pasjes en rekeningafschriften krijgen in stappen het logo van ABN Amro. De klanten van Fortis worden ook in stappen overgezet naar de IT-systemen van ABN. Eerst de particulieren, dan private banking-klanten en zakelijke klanten.

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm toonde zich in een verklaring opgetogen. "Vanaf 1 juli zijn ABN Amro en Fortis Bank Nederland één bank. Een bijzonder moment voor onze nieuwe bank.'' De twee banken kwamen in 2008 op het hoogtepunt van de financiële crisis in handen van de overheid. De Staat haalde ze uit het zieltogende financiële concern Fortis en besloot daarna de banken samen te voegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.