Home

Achtergrond 1 reactie

FrieslandCampina verhoogt voorschot juni met €2,80 per 100 kilo

FrieslandCampina verhoogt de voorschotprijs die haar leden over de maand juni krijgen uitbetaald met €2,80 per 100 kilo naar €31,29 exclusief btw.

Dit is de prijs bij een jaarleverantie van 580.000 kilo melk.

Net als vorige maand zit een extra opwaartse prijscorrectie in de uitbetaalprijs verwerkt. Concurrerende fabrieken hebben volgens FrieslandCampina hun uitbetaalprijzen opnieuw sterker verhoogd dan in Amersfoort was ingeschat en dat vereist dus een extra prijsverhoging. Per kilo vet betaalt het bedrijf over juni een bedrag van €3,49 per kilo, ofwel 21 cent meer dan vorige maand. Per kilo eiwit betaalt het €6,35. Dat is 54 cent meer dan over mei wordt uitbetaald.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Ook een groot success voor Friesland Campina, LTO, VVD en CDA.
    Zie, Europa en Colombia: de melkbrigade http://regiofair.wordpress.com/2010/05/25/europa-en-colombia-de-melkbrigade/ De Europese Unie heeft goed naar de landbouw lobby geluisterd, en nu kun je overschotten dumpen op de markten in Colombia. Gefeliciteerd, met het kapot maken van jullie collega boeren, gefeliciteerd met het kapot maken van gezinnen, gefeliciteerd met het kapot maken van dromen van toekomstige boeren dochters en boeren zonen. Pluim voor LTO en CDA en VVD en de melk multinationals, jullie doen wat jullie beloven, lekker melken tot het uiteindige, eeuwig klagen, en lekker overschotten dumpen, tja wat wil je nog meer toch.....

Of registreer je om te kunnen reageren.