Home

Achtergrond 240 x bekeken 1 reactie

Fransen verwachten minder koolzaad

De Franse koolzaadoogst zal een stuk lager uitkomen dan in het vorige seizoen.

Niet alleen is het areaal kleiner, ook de opbrengst per hectare komt op een lager niveau. Dat meldt de agrarische dienst FranceAgriMer.
Het koolzaadareaal in Frankrijk komt dit jaar op 1.466.000 hectare. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar ruim 150.000 hectare onder het record van 2008. De oogst van 5,4 miljoen ton van vorig jaar wordt echter niet gehaald, stelt FranceAgriMer. "De hectareopbrengst valt zeker lager uit dan vorig jaar."

Frankrijk zal daarom minder koolzaad uit kunnen voeren, ondanks een sterke internationale vraag. De dienst tekent daarbij verder aan dat de vraag voor de productie van bio-ethanol goed op peil blijft.

Eén reactie

  • no-profile-image

    katja

    En hoe is het met de rest van het Franse Zaad gesteld?

Of registreer je om te kunnen reageren.