Home

Achtergrond

Franse telers kopen minder bestrijdingsmiddel

In Frankrijk is vorig jaar 63.700 ton aan bestrijdingsmiddelen afgezet.

Dat is 19 procent minder dan in 2008. De omzet zakte met 3 procent naar 2 miljard euro, omdat de prijzen hoger lagen.

Dat meldt de branche-organisatie voor beschermingsmiddelen voor planten UIPP. "De ziektedruk was vorig jaar minder groot" aldus directeur Jean-Charles Boguet van de UIPP. De verkoop van schimmelbestrijders bleef vrijwel stabiel, terwijl de omzet in insecticiden met 12 procent omhoog ging. Bij herbiciden was sprake van een daling met 7,5 procent.

Volgens de UIPP is de daling bij herbiciden vooral te wijten aan de teruglopende inkomsten bij graantelers en aan het feit dat telers in voorgaande jaren vaak te veel middelen hebben ingekocht die ze nog konden toepassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.