Home

Achtergrond

Fraaie Allium in keuringszaal

Het sortiment Allium is zeer breed en omvat soorten en cultivars die tot diep in de zomer bloeien.

Deze week is een groot aantal soorten in de keuringszaal te zien. Cees Breed bijvoorbeeld showt onder andere Allium 'Hollandicum' die redelijk door de handel wordt opgenomen. Daarnaast de witte A. 'Mount Everest', Allium jesdianum 'Michel Hoog', Allium cassicum en de korte A. falcifolium.

Gebr. Valkering showt een welhaast perfecte uitvoering van de gigantische Allium 'Globemaster'. Een mannetjesputter qua bloem en met polsdikke stelen. De firma Th. J. de Groot zette maandag onder andere Allium profensum op tafel en showt tevens de witte grootbloemige Alium roseum en de paarse A. komarowii. De inzending van De Groot omvat ook een vaas met de fraaie Tulipa sprengerii. In de stand van Cees Breed kunnen de liefhebbers weer het hart ophalen. Prachtig is de pot Oxalis lasiandra. Bijzonder mooi is tevens Alstroemeria pulchra, de roze Incarvillea 'Bees Pink', de lichtblauwe Corydalis 'Craigton Cascade' en de blauwwitte Babiana 'Zwanendrift’s Glory'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.