Home

Achtergrond

Fendt breidt productiecapaciteit fors uit

Trekkerfabrikant Fendt investeert 172 miljoen euro in de uitbreiding van de productiecapaciteit naar 20.000 trekkers en 30.000 Vario-versnellingsbakken per jaar in zijn productievestigingen in de Beierse plaatsen Marktoberdorf en Asbach-Bäumenheim.

Moederconcern Agco heeft daarvoor het licht op groen gezet. "We houden ondanks de momenteel moeilijke marktomstandigheden vast aan de lange-termijnsgroeistrategie", zegt Fendt-vicetopman Peter-Josef Paffen.

De plannen bestonden al langer maar werden halverwege vorig jaar wegens de wereldwijde crisis voor onbepaalde tijd opgeschort. Tevens werd de gelegenheid te baat genomen om de plannen verder te verbeteren. Paffen: "Met deze investering krijgen we de efficiëntste trekkerfabriek ter wereld en waarborgen we in beide vestigingen de arbeidsplaatsen en onze toekomst." Alles bij elkaar vergt de realisering 25 maanden, wat inhoudt dat de nieuwe faciliteiten eind augustus 2012 in gebruik kunnen worden genomen. Bij Frendt werken 3.300 mensen. Behalve trekkers fabriceert het bedrijf ook andere landbouwmachines, zoals combines en balenpersen.

Of registreer je om te kunnen reageren.