Home

Achtergrond

Fed houdt rente laag

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, houdt het belangrijkste rentetarief op het huidige lage niveau van bijna nul procent.

Dit heeft de Fed woensdag na een tweedaagse vergadering bekendgemaakt.

Om het herstel van de economie te blijven ondersteunen handhaaft de Fed de 'federal funds rate' op 0 tot 0,25 procent voor een onbepaalde periode. De centrale bank verlaagde het rentetarief al naar bijna nul in december 2008, een jaar nadat de Amerikaanse economie in recessie was geraakt.

Het Federal Open Market Committee van de centrale bank zei verder dat de Amerikaanse economie zich ondanks financiële tegenwind vanuit het buitenland verder herstelt van de recessie. ,,Informatie die de Fed sinds april kreeg, suggereert dat het economisch herstel vordert en dat de arbeidsmarkt zich geleidelijk verbetert'', aldus een verklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.