Home

Achtergrond

'Familiebedrijven goed voor de Europese economie'

Familiebedrijven zijn in veel Europese landen een economische factor van belang.

Zij leveren een "opvallende en sterk onderschatte bijdrage aan de Europese economie'', zo blijkt uit een internationaal onderzoek van accountant Ernst & Young.

De afgelopen jaren deden familiebedrijven het volgens belangrijke financiële maatstaven, zoals omzetgroei en het scheppen van banen, ook beter dan andere middelgrote bedrijven die niet in handen van een of twee families zijn, aldus het onderzoek.

Volgens Ernst & Young waren familiebedrijven beter op de recessie voorbereid en zijn zij ook sterker uit de crisis gekomen doordat zij onder meer een 'generatieoverschrijdende' langetermijnvisie hebben en een flexibel bestuur dat vaak minder complex is dan bij andere ondernemingen. Plannen kunnen op korte termijn worden gemaakt, beslissingen ter plaatse genomen.

Ook blijken juist familiebedrijven er goed in te slagen om ook van buiten de familie goede managers aan te trekken. Tenslotte hebben familiebedrijven vaak veel hechtere banden met klanten, die het bedrijf bovendien vaak lang trouw blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.