Home

Achtergrond

Explosies bij vredesoverleg in Kabul

De vredesbijeenkomst in Afghanistan is woensdag opgeschrikt door twee zware explosies.

De ontploffingen waren te horen tijdens de openingstoespraak van de Afghaanse president Hamid Karzai. Die riep de aanwezigen op tot rust en ging verder met zijn toespraak.

Er zijn nog geen berichten over schade en slachtoffers. Volgens een aantal Afghaanse functionarissen hebben Talibanrebellen een raket afgevuurd op het vergaderterrein in de hoofdstad Kabul. Het projectiel zou op een nabijgelegen braakliggend terrein zijn terechtgekomen.

De zogeheten jirga, een traditionele vergadering van religieuze en etnische leiders in Afghanistan, moet de basis leggen voor verzoening van de machthebbers en de radicaalislamitische Talibanbeweging. De rebellen hadden de vergadering op voorhand echter al weggehoond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.