Home

Achtergrond 223 x bekeken

Europese budgetten voor schoolfruit op retour

Veel van de geplande budgetten voor officiële Europese schoolfruitcampagnes lopen terug.

Dat signaleert de Europese commissie.

In het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje lopen de gevraagde subsidies voor het schooljaar 2010/2011 terug, blijkt uit het overzicht. In het Verenigd Koninkrijk krijgen schoolfruitleveranciers het komende jaar 1,2 miljoen euro subsidie voor schoolfruit. Dat was 11,1 miljoen in 2009/2010. De geplande uitgaven voor schoolfruit in Nederland loopt 28 procent terug naar 2,1 miljoen euro.

Het komende schooljaar is pas het tweede loopjaar voor de Europese schoolfruitcampagne. De subsidiebijdrage moet gelijk lopen met bijdragen van de groente- en fruitbedrijven zelf. De regelgeving blijkt lastig in te vullen voor bedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.