Home

Achtergrond 200 x bekeken

Europa stuurt meer hulp naar olieramp

Europa stuurt meer hulp om de olieramp te bestrijden in de Golf van Mexico, na een nieuw verzoek van de Amerikaanse autoriteiten.

De VS verzochten de Europese Commissie donderdagavond laat om verschillende typen materiaal om olievlekken te beperken.

Binnen enkele uren zegden Zweden, Duitsland, Noorwegen en Engeland het materiaal toe. ,,De snelle reactie van de Europese landen toont dat Europa vastberaden is om de ecologische ramp samen met de Amerikaanse autoriteiten te bestrijden'', zei EU-commissaris Kristalina Georgieva (Humanitaire en Noodhulp) vrijdag.

Bij een voorgaand Amerikaans verzoek had Nederland drie paar veegarmen gestuurd, die inmiddels in de VS zijn ingezet. De veegarmen passen aan de zijkant van schepen die de olie opvegen. Spanje stuurde aanvullende veegarmen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.