Home

Achtergrond 182 x bekeken

Energieverbruik beetje bij beetje omhoog

Het elektriciteitsverbruik van Nederlanders neemt dit jaar maand na maand toe.

Het verbruik ligt nog altijd onder het niveau van een jaar geleden, al wordt het verschil steeds kleiner. Dat meldde netbeheerder Tennet maandag. Het verbruik lag in mei 2,5 procent lager dan in dezelfde maand in 2009. Eind vorig jaar was dat verschil nog bijna 8 procent.
Door de economische crisis was het elektriciteitsverbruik flink afgenomen. Sinds begin dit jaar is het weer langzaam aan het stijgen.

Tennet maakte maandag het elektriciteitsverbruik van de maand mei bekend. Over juni kon de netbeheerder al melden dat de voetbalwedstrijden van het Nederlandse elftal op het WK een duidelijke dip in het verbruik laten zien. Zowel tijdens de wedstrijd tegen Denemarken als tegen Japan werd er aanzienlijk minder elektriciteit getapt. Mogelijk komt dat doordat Nederlanders massaal voor de tv zaten en geen gebruik maakten van andere energieslurpende apparaten, lichtte een woordvoerder toe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.