Home

Achtergrond 205 x bekeken

Eindexamenkandidaten vwo klaar

Voor 40.000 leerlingen vwo zit de eindexamenperiode erop.

Het examen Grieks was dinsdag het laatst aan bod. Ruim 2600 kandidaten deden daaraan mee.

Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) waren rond de middag 52 klachten binnengekomen over het examen Grieks. "Het waren klachten die voornamelijk gingen over moeilijke teksten en onduidelijke vraagstellingen'', aldus een woordvoerder.

"Ik vind dat we te weinig les hebben gehad om het examen goed te kunnen maken'', klaagde Katya Buts kort na het examen bij het LAKS. "We moesten een Grieks boek uit ons hoofd leren, waar we vervolgens vragen over kregen. Het boek dat we in de les hadden behandeld, kregen we tijdens de lessen niet af, dat vind ik wel jammer'', aldus de scholiere van het Montessori Lyceum Amsterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.