Home

Achtergrond 323 x bekeken

Eerste elektronische transportopdracht de keten in

Vorige week zijn de eerste elektronische transportberichten in de bloembollensector van kweker naar transporteur verstuurd.

Met deze nieuwe mogelijkheid van elektronische informatie-uitwisseling kunnen transportopdrachten in de bloembollensector digitaal worden verzonden. De nieuwe werkwijze voorziet in de groeiende behoefte van de sector om digitaal zaken te doen. Deze manier van informatieuitwisseling vergroot de betrouwbaarheid en efficiëntie van de logistieke processen in de sector.

In de elektronische transportopdracht (ETO) wordt zowel de lading als de laad- en loslocatie van bloembollenproducten digitaal gespecificeerd. Ook elektronische fustbestellingen zijn nu mogelijk. De informatie is direct inzichtelijk en ook weer opnieuw elektronisch bruikbaar voor de volgende partij in de keten. Spraakverwarring, handmatige invoer van transportopdrachten en onnodig zoekverkeer rondom de bestemmingsplek behoren hierdoor tot het verleden.

De eerste elektronische transportopdracht werd van Kwekerij W. van Lierop & Zn naar transporteur A. van Dooren verstuurd. Zij zijn de eersten die met succes gebruik hebben gemaakt van de uitwisseling van dit elektronische standaardbericht van Edibulb. "Er is nu minder kans op fouten omdat de transportopdracht rechtstreeks vanuit ons softwareprogramma wordt verzonden aan de hand van ingevoerde leveringen. Bestellingen via de telefoon of fax gingen nog wel eens verkeerd doordat het niet goed werd begrepen of verwerkt. Met ETO zal dat niet voorkomen," aldus Gerard van Lierop. Ook Alex van Dooren van Van Dooren Transport is opgetogen: "Het gebruik van ETO neemt veel invoerwerk uit handen. We kunnen hierdoor beter plannen, sneller schakelen en ons beter richten op de specifieke wensen van onze klanten."

De drie initiatiefnemers van de eerste elektronische transportopdracht (v.l.n.r.): Alex van Dooren, Gerard van Lierop en Peter van Grieken

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.