Home

Achtergrond 719 x bekeken

Eerste boerenvrouw in top FrieslandCampina

Bij FrieslandCampina is voor het eerst een vrouw en boerin doorgedrongen tot de top van het bedrijf.

Die was tot nu toe een exclusief mannenbolwerk. De top heeft Angelique Huijben-Pijnenburg (42) uit het West-Brabantse Oosteind namelijk benoemd tot lid van het bestuur en de raad van commissarissen. Huijben volgt Sybren Attema op, die eind dit jaar aftreedt.

Als de West-Brabantse erop wordt aangesproken, realiseert ze zich dat ze de eerste vrouw is die doordringt tot de top van de coöoperatie en onderneming. Toch is het naar eigen zeggen geen echt punt voor haar. "Ik heb er zelfs niet eens bij nagedacht." Over haar ambities spreekt ze zich niet uit. "Ik treed pas op 15 december aan en wil mij eerst in de luwte inwerken."

Huijben-Pijnenburg heeft samen met haar man een gewoon gezinsbedrijf met tachtig koeien. Hoewel niet eerder actief binnen de zuivel, heeft ze al wel bestuurlijke ervaring opgedaan, bij onder meer bij Waterschap Brabantse Delta. Agrarische Bedrijfsverzorging Brabant en als lid van de adviesraad van de Gezondheidsdienst. Bij FrieslandCampina kwam ze in beeld via de openbare sollicitatieprocedure.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.