Home

Achtergrond 155 x bekeken

Een op drie Walen wil Fransman worden

Bijna een op de drie Walen (32 procent) is bereid zich aan te sluiten bij Frankrijk. Dat blijkt uit een opiniepeiling onder ruim vijfhonderd inwoners van het Franstalige deel van België. Nagenoeg alle ondervraagden (96 procent) zijn ervan overtuigd dat België een crisis doormaakt.

Belgische kranten publiceerden de uitkomsten van de peiling zaterdag. Een ruime meerderheid van 64 procent van de Walen denkt overigens dat België niet zal verdwijnen. Daar staat een groep van 20 procent tegenover die denkt dat het land gedoemd is, 16 procent spreekt zich niet uit.

Van de geënquêteerden meent 67 procent dat Franstalige politici niet moeten ingaan op nieuwe eisen van Vlamingen wat betreft regionalisering en autonomie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.