Home

Achtergrond 206 x bekeken

EU: zaadmengsels van wilde planten eerder op de markt

Het wordt gemakkelijker om zaadmengsels van wilde planten te produceren en te verkopen in de EU.

De lidstaten hebben ingestemd met een voorstel daartoe van de Europese Commissie. De maatregel is bedoeld om de soortenrijkdom aan planten te beschermen. Er wordt een ontheffing afgegeven voor de EU-regels voor het verhandelen van zaden; die verbieden namelijk de verkoop als de zaden onvoldoende zuiver en identificeerbaar zijn.

Producenten moeten voortaan wel goedkeuring krijgen om de wilde zaden te verhandelen. Deze zaden moeten afkomstig zijn uit een Europees beschermd natuurgebied en van een beschermde plant. Ook is een maximum gesteld aan de te verhandelen hoeveelheid plantenzaad. Producenten van wilde zaadmengsels moeten aangeven hoeveel ze produceren. Daarnaast dienen de mengsels te worden verpakt en geëtiketteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.