Home

Achtergrond

EU verlengt missie tegen piraten

De Europese Unie blijft nog twee jaar langer schepen beveiligen tegen piraten voor de kust van Somalië.

De Europese marineschepen blijven daar actief tot minstens december 2012, zo is dinsdag bekend geworden. De EU-landen hebben besloten ook het werkgebied van de missie uit te breiden naar het oosten en zuiden, omdat de piraten ook daar steeds actiever worden.

De EU heeft samen met de NAVO, de VS, China en andere landen veel marineschepen ingezet tegen piraten. Onder de schepen bevindt zich momenteel het amfibisch transportschip Hr. Ms. Johan de Witt van de Nederlandse marine.

In de laatste drie maanden heeft de EU naar eigen zeggen ongeveer vijfhonderd piraten verhinderd een schip te kapen. Toch zijn momenteel zeventien schepen met 357 opvarenden in handen van de piraten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.