Home

Achtergrond 166 x bekeken

EU tikt landen op de vingers over fijnstof

België, Griekenland en Roemenië worden door de Europese Commissie gemaand iets te doen aan de buitensporige uitstoot van minuscule kleine deeltjes.

Ze krijgen twee maanden de tijd om te voldoen aan de EU-regels ten aanzien van kleine deeltjes en de luchtkwaliteit. Indien ze hier geen gehoor aan geven stapt de commissie naar het Europees Hof Van Justitie, zo is donderdag bekendgemaakt.

”Stofdeeltjes in de lucht vormen een ernstig risico voor de gezondheid. Er zijn strenge normen nodig om de Europese burgers te beschermen. Het is essentieel dat deze normen volledig worden nageleefd”, aldus EU-commissaris Janez Potocnik (Milieu).

Vrijstellingen op de EU-richtlijn voor zeer fijne stofdeeltjes zijn mogelijk maar onderworpen aan voorwaarden. België en Griekenland hebben zo’n vrijstelling aangevraagd maar volgens de commissie voldeden ze niet aan de voorwaarden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.