Home

Achtergrond 165 x bekeken

EU investeert in grensregio met Vlaanderen

De EU investeert 9 miljoen euro in nieuwe projecten in de Grensregio Vlaanderen-Nederland.

Die regio bestaat uit drie Nederlandse provincies en delen van vijf Vlaamse provincies. Dat is donderdag bekendgemaakt. De Europese Commissie betaalt ongeveer de helft van de 9 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De investering moet de duurzame sociaal-economische ontwikkeling van de regio bevorderen.

Bijna 5 miljoen gaat naar een programma dat de uitstoot van broeikasgassen moet terugdringen en het gebruik van energie door bedrijven bevordert. Verder is 2,5 miljoen euro bestemd voor de instandhouding van klein religieus erfgoed. Ten slotte gaat er 1,6 miljoen euro naar het NanosensEU-project dat nieuwe detectiemethoden van biomoleculen promoot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.