Home

Achtergrond 173 x bekeken

EU eist boetes voor België vanwege vies water

De Europese Commissie vraagt het Europese Hof van Justitie om een boete van meer dan 15 miljoen euro op te leggen aan België.

De commissie doet dit omdat België heeft nagelaten de afvalwaterzuivering in overeenstemming te brengen met de EU-normen. Dat heeft de commissie donderdag bekendgemaakt.

De commissie zal het hof daarnaast ook vragen een dwangsom van bijna 62.000 euro per dag op te leggen, zolang België de waterzuivering nog niet goed heeft geregeld. Het land werd in 2004 ook al veroordeeld door het hof maar omdat het land de regels nog steeds niet volgt, verwijst de commissie België opnieuw naar het hof.

Volgens Europese regels moet elk stedelijk gebied of agglomeratie met meer dan tienduizend inwoners sinds eind 1998 een systeem hebben voor opvang en zuivering van afvalwater. Het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdstedelijke Gewest voldoen niet aan die eis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.