Home

Achtergrond 177 x bekeken

Duitsland stevent af op vrouw als president

Het lijkt erop dat Duitsland voor het eerst een vrouwelijk staatshoofd krijgt.

Regeringspartij CSU wil dat minister van Arbeid Ursula von der Leyen (51) de nieuwe bondspresident wordt, meldt de krant Bild. Ook bondskanselier Angela Merkel van zusterpartij CDU ziet Von der Leyen zitten, aldus persbureau dpa.

Duitsland moet snel op zoek naar een nieuw staatshoofd na het plotselinge aftreden van Horst Köhler maandag. De christendemocraat was in opspraak gekomen na uitlatingen over de inzet van het Duitse leger in het buitenland.

De centrumrechtse coalitie van CDU/CSU en FDP heeft een absolute meerderheid in de Bondsvergadering, die op 30 juni de nieuwe president kiest. De president van de Bondsraad, burgemeester Jens Böhrnsen van Bremen, is nu waarnemend staatshoofd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.