Home

Achtergrond 165 x bekeken

Duitsland belangrijkst voor export Nederland

Duitsland is met afstand de belangrijkste exportbestemming voor Nederland. Vorig jaar exporteerde ons land voor bijna 75 miljard euro naar Duitsland, bijna een kwart van de totale uitvoerwaarde van goederen.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Na Duitsland volgen België (11 procent), Frankrijk (9 procent), Verenigd Koninkrijk (8 procent), Italië en de Verenigde Staten (beide 5 procent).

Ruim de helft van de Nederlandse goederenexport naar Duitsland is in ons eigen land geproduceerd. De rest betreft wederuitvoer. Deze goederen zijn voor Nederlandse exporteurs vooral lucratief naar landen die op korte afstand liggen. Bij de export naar verre landen, zoals Nigeria, Mexico, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de VS, domineert de uitvoer van Nederlandse producten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.