Home

Achtergrond 200 x bekeken

Duitse asperge-oogst 20 procent lager

Kort voor het einde van het aspergeseizoen voorspelt het Bundesfachgruppe Gemüsebau im Zentralverband Gartenbau (ZVG) dat de Duitse asperge-oogst niet groter uitvalt dan 80.000 ton, tegen 98.000 ton in 2009.

Oorzaak is de koude in het voorjaar en daardoor lagere productie in de aspergeperiode die loopt tot 24 juni. Het areaal van 22.000 hectare wijzigde dit jaar niet, stelt Gerhard Schulz, voorzitter van de bondsvakgroep groenteteelt.

De kleine aspergebedrijven in Duitsland zullen niet met veel plezier terugkijken op het aspergeseizoen. De grotere bedrijven met tunnels of folie profiteerden van het vervroegde seizoen en waren lang alleen op de markt. De investeringen in vervroegingstechnieken betaalde zich dit jaar goed uit. Daarmee was het een buitengewoon seizoen, stelde Schulz.

Of registreer je om te kunnen reageren.