Home

Achtergrond 339 x bekeken

Doorstart groentetransporteur na wegvallen vraag

Transportbedrijf voor groente, fruit, bloemen en planten Van Dongen werkt aan een overname van branchegenoot Soonius uit Poeldijk.

Voor Soonius werd vrijdag het faillissement uitgesproken.

Soonius is specialist voor groentetransport naar Scandinavië. Van Dongen is met 300 vrachtwagens één van de grotere spelers is op de transportmarkt voor groente en fruit en sierteelt.

Het faillissement van Soonius is het gevolg van de economische crisis en volumedaling door wegvallen van buitenlandse vraag. De transporttarieven kwamen daardoor fors onder druk te staan, zegt Chiel Mostert, directielid van Van Dongen. "Als er meer auto’s zijn dan vraag, moet je naar beneden met de ritprijs." Volgens Mostert is de markt nog niet hersteld. "De volumes stijgen weer, maar het gaat met pieken en dalen. De transporttarieven zijn nog niet op het oude niveau terug."

Soonius reed met circa 40 vrachtwagens vooral op Scandinavië. Van Dongen is gespecialiseerd in ritten naar Zuid-Europa, Oostenrijk, Engeland en Ierland. Van Dongen is de enige overnamekandidaat voor een aantal van de bedrijfsonderdelen van Soonius zegt Mostert. Onduidelijk is wat dat betekent voor het distributiecentrum voor groenten en fruit van Soonius in Poeldijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.