Home

Achtergrond

Dodental overstromingen China bijna 400

Al bijna vierhonderd Chinezen zijn omgekomen door de hevige regens en overstromingen die het zuiden van het land teisteren. Dat meldde de Chinese overheid zaterdag.

In de provincie Jiangxi wordt hard gewerkt aan de reparatie van een doorgebroken dijk. Daar moesten 100.000 mensen worden geëvacueerd omdat de rivier Fu He buiten de oevers trad. Door de overstromingen zijn duizenden huizen onbewoonbaar geworden. Vele hectares landbouwgrond zijn onbruikbaar geraakt en de economische schade bedraagt miljarden.

De regen houdt voorlopig nog wel even aan, vrezen de meteorologen. In deze tijd van het jaar zijn de rivieren in het zuiden meestal zeer vol, onder meer door smeltwater uit Tibet. Maar het niveau dat het water nu bereikt, herinnert aan de dramatische taferelen uit 1998. Toen stierven 3700 mensen en raakten vijftien miljoen mensen tijdelijk dakloos door grootschalige overstromingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.