Home

Achtergrond 168 x bekeken

Discussiebijeenkomst MAP-verpakking

Enkele jaren geleden heeft PPO in onderzoek aangetoond dat de kwaliteit van bloembollen en vaste planten in 'Modified Atmosphere'-consumentenverpakkingen veel langer behouden blijft dan in gangbare verpakkingen.

Toevoeging van een droog vulmiddel houdt bij de meeste producten het uitlopen en wortelvorming tegen. Sindsdien heeft een aantal bedrijven geëxperimenteerd met deze manier van verpakken, maar dit heeft niet tot een grote doorbraak geleid.

Anthos en PPO organiseren in dit verband een discussiebijeenkomst op 2 juni om met de vakgenoten over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Henk Gude van PPO zal een korte inleiding geven over de stand van zaken rond MAP en ideeën voor een vervolg presenteren. De discussiebijeenkomst vindt plaats in de gebouwen van PPO aan de Prof. v. Slogterenweg 2 in Lisse en begint om 15.00 uur.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.