Home

Achtergrond

Den Haag krijgt jeuk van bastaardsatijnrups

De gemeente Den Haag luidt de noodklok over de bastaardsatijnrups.

Het diertje is gesignaleerd in de Haagse duingebieden en op het strand tussen Kijkduin en Scheveningen. Dat heeft de gemeente vrijdag gemeld. Na contact met haren van het broertje van de bekendere eikenprocessierups kunnen duinwandelaars of badgasten klachten krijgen als hevige jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. De gemeente heeft de afgelopen week van strandpaviljoens diverse klachten ontvangen van gasten en personeelsleden die last hadden van deze symptomen.

De rups komt vooral voor op struikgewassen in het duingebied zoals de duindoorn, maar begeeft zich ook wel eens naar het strand zelf. Er hoeft niet altijd rechtstreeks contact te zijn met de rups om klachten te krijgen, waarschuwt de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.