Home

Achtergrond

Delta Lloyd zet punt achter woekerpolissen

Delta Lloyd is het eens geworden over de definitieve afwikkeling van de woekerpolisaffaire.

De verzekeraar heeft met de stichtingen Woekerpolis Claim en Verliespolis een akoord bereikt over de nadere invulling van een overeenkomst die in 2008 is gesloten, zo maakte Delta Lloyd maandag bekend.

In het jongste akkoord hebben de partijen afspraken gemaakt over onder meer de zogenoemde coulance-regeling, een stroppenpot voor schrijnende gevallen. Vorige week ging een andere verzekeraar, Aegon, Delta Lloyd al voor met de uitwerking van de regelingen.

Delta Lloyd heeft met de stichtingen nu onder meer een afspraak gemaakt over de maximering van de kosten voor een beleggingsverzekering met een opgebouwde waarde van boven de 100.000 euro. Daarnaast mogen nu ook klanten die door bijzondere omstandigheden hun verzekering moesten beëindigen, aanspraak maken op de coulanceregeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.