Home

Achtergrond

Defensie oefent minder vanwege kosten

Minder varen, minder oefenen, minder vliegen en minder (kostbare) munitie. Defensie moet volgend jaar flink de broekriem aanhalen om binnen de begroting te blijven.

Commandant der strijdkrachten Peter van Uhm heeft dat bekendgemaakt in de Defensiekrant. Bij de marine wordt volgend jaar het aantal vaardagen over de hele linie met 11 procent teruggebracht. Bij de landmacht wordt 20 procent minder geoefend door oefeningen te schrappen of te versoberen. De luchtmacht gaat in 2011 ongeveer 5000 uur (11 procent) minder vliegen.

De stijging van de kosten van defensiematerieel- en personeel vormt een risico voor de toekomstige bedrijfsvoering van Defensie, stelt Van Uhm. ,,We moeten nu maatregelen treffen om aan onze verplichtingen te kunnen blijven voldoen. En ook nu moeten we de broekriem strakker aanhalen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.