Home

Achtergrond 2 reacties

Deense veehoudersbond wil vrijgave quotumhandel

De Deense melkveehoudersorganisatie Danske Mælkeproducenter (LDM) eist volledige vrijgave van de quotumhandel.

De bond wijst de door de landbouwfederatie LF voorgestelde nieuwe beperkingen van overdrachtsmogelijkheden in de laatste drie maanden van het quotumjaar van de hand.

"Het is buiten alle proporties dat een omzet van 40 miljoen tot 65 miljoen euro per jaar zo sterk geadministreerd wordt, terwijl we bijvoorbeeld vee omzetten voor veel meer dan het dubbele. Dat is niet logisch. We houden een paar mensen aan het werk op kosten van de melkveehouderij," aldus LDM. Volgens de bond js vrije quotumhandel in diverse andere landen al lang een gegeven. "Zo zou het ook in Denemarken moeten zijn."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koeienboer

  In Nederland worden er toch ook heel wat mensen aan het werk gehouden met de quotumhandel. Die halen hun inkomsten uit de markt en lijken me meer geld uit de sector te zuigen dan in het deense systeem, dan wel met zijn allen de prijzen hoog te houden.

  Geval van het gras bij de buren lijkt altijd groener?

 • no-profile-image

  piet-jan

  de denen wten half niet hoe mooi ze het hebben met hun systeem!!

Of registreer je om te kunnen reageren.