Home

Achtergrond

De wolf rukt op

Check deze wolvensite!
Een hele tijd hoorden we weinig over de wolf. Maar nu blijkt dat het dier zo langzamerhand weer steeds dichter bij Nederland komt. Hij is al vaker in Duitsland gesignaleerd. Er is zelfs een website over wolven in Nederland.

Wolvengeluiden
Het huilen van een wolf is een griezelig geluid. Wolven huilen om contact te krijgen met groepsleden die van de groep gescheiden zijn. Ze huilen ook om de wolvengroep voor de jacht bij elkaar te roepen. Of om andere wolvengroepen op afstand te houden. Wolvengehuil is op 10 kilometer afstand te horen. Luister maar eens naar het gehuil van een wolf. Of naar het geluid van etende en vechtende wolven.

Wolven kijken op de WolfCam
Bekijk de wolf via een webcam in Bays Mountain, een natuurreservaat in de Amerikaanse staat Tennessee. Elke 3 minuten verschijnt er een nieuwe foto.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.