Home

Achtergrond 190 x bekeken 2 reacties

De Lange: niet beknibbelen op EU-landbouwbudget

Het landbouwbudget van de EU moet na 2013 minimaal gelijk blijven. D

De landbouwcommissie van het Europees Parlement heeft zich daarvoor in meerderheid uitgesproken.

Volgens CDA-Europarlementariër Esther de Lange worden er meer eisen gesteld aan de boeren, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. "Willen we die uitdagingen aankunnen, dan is minimaal het behoud van het huidige budget noodzakelijk'', aldus De Lange vandaag.

De landbouwcommissie van het Europarlement wil ook dat er nieuwe criteria komen voor de verdeling van EU-landbouwsubsidies. "Een euro is in Roemenië niet hetzelfde waard als in Denemarken'', stelt De Lange.

Lees ook: Europarlement: EU-landbouwbudget op peil houden

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Kritische Lezer

    Feit is dat we in de "oude situatie" in de landbouw meer met kennis te maken hadden dan nu. Met innovatie heeft de hedendaagse "kennis" niets te maken. Het is een trieste vertoning van een stelletje nitwitten. En dat wordt alleen nog maar erger met dat afzakkende niveau.

  • no-profile-image

    H.v.d. Plas

    Wat een gemiste kans van het EP om een overgang naar een hoogwaardige en duurzame kenniseconomie te bevorderen. Zelfs innovatie in de landbouw wordt kennelijk niet als belang gezien. Alles moet dus vooral bij het oude blijven. Oude politiek!

Of registreer je om te kunnen reageren.