Home

Achtergrond 156 x bekeken

De Jager: tekorten niet verder laten oplopen

Zolang er nog geen nieuw kabinet is aangetreden, is het huidige demissionaire kabinet bereid om maatregelen te nemen die verdere tekorten op de rijksbegroting tegengaan.

Dat zei demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën woensdag na zijn gesprek met informateur Uri Rosenthal.

"Het is belangrijk dat er er duidelijkheid, helderheid komt in de situatie. Het liefste natuurlijk bij een nieuw missionair zittend kabinet, maar als het nodig is zal ook dit kabinet al maatregelen nemen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat we op een nette manier de begroting overgeven. Zonder tegenvallers, zonder overschrijdingen'', aldus de minister.

Volgens De Jager moet het zittende kabinet al enkele miljarden bezuinigen, zoals in de voorjaarsnota is afgesproken. "Ik wil daar in ieder geval geen tegenvallers bovenop doen. Dit kabinet moet zorgen voor het tegengaan van verdere overschrijdingen'', aldus de bewindsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.