Home

Achtergrond 180 x bekeken 1 reactie

De Jager: overheidsfinanciën op orde brengen

Minister Jan Kees de Jager (Financiën) ziet in de nieuwe economische voorspellingen van het Centraal Planbureau (CPB) de bevestiging dat de overheidsfinanciën op een "doortastende en geloofwaardige manier'' op orde moeten worden gebracht.

Als dat niet gebeurt, ontstaat volgens De Jager het risico dat financiële markten en investeerders hun vertrouwen in de overheden verliezen.

Hij vindt het wel positief dat ons land er ondanks de crisis wat werkgelegenheid betreft nog redelijk uitspringt. Het begrotingstekort loopt volgens het CPB terug van 6,3 procent van het bruto binnenlands product dit jaar naar 4,7 procent in 2011.

De noodzaak van bezuinigen komt komend weekeinde ook aan de orde tijdens de G20-top van de twintig belangrijkste economieën in het Canadese Toronto. De Jager en premier Jan Peter Balkenende zijn daar aanwezig. In Europa lijkt de bereidheid om te bezuinigen veel groter dan in de Verenigde Staten. Maar ook de Verenigde Staten zien volgens De Jager dat er in Europa moet worden ingegrepen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Zal wel flink op herstructureringsgelden bezuinigd worden. De tuinbouw:moter en parel van dit land.Zolang het maar geen geld kost.

Of registreer je om te kunnen reageren.