Home

Achtergrond

Danone neemt belang in Russische Unimilk

De Franse levensmiddelenproducent Danone neemt een controlerend belang van 57,5 procent in het Russische zuivelbedrijf Unimilk.

Het bedrijf heeft de optie om in 2022 de overige aandelen in handen te krijgen.

Danone spreekt van een fusie tussen haar zuivelactiviteiten in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) met die van het Russische Unimilk. Door de fusie ontstaat een bedrijf met een jaarlijkse omzet van circa 1,5 miljard euro. Danone-Unimilk wordt hiermee naar eigen zeggen marktleider in de GOS en in het bijzonder Rusland met een marktaandeel van zo’n 21 procent. Danone krijgt een belang van 57,5 procent in het fusiebedrijf en Unimilk de overige 42,5 procent.

De Unimilk-aandeelhouders hebben de mogelijkheid om hun aandelen alsnog tegen een afgesproken bedrag aan Danone te verkopen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat Danone in 2022 honderd procent aandeelhouder wordt. Danone en Unimilk denken elkaar op verschillende terreinen te kunnen versterken. Danone is vooral actief in het westen van Rusland terwijl Unimilk sterker op het oosten gericht is.

Of registreer je om te kunnen reageren.