Home

Achtergrond 186 x bekeken

DSM claimt doorbraak in biobrandstoffen

DSM kondigde woensdag een doorbraak aan bij de productie van biobrandstoffen zoals bio-ethanol.

Het chemieconcern heeft de technologie in huis op het gebied van enzymen en gisten die nodig is om bio-ethanol uit organisch afval en gewassen te maken.

DSM claimt dat met de innovaties de opbrengst van bio-ethanol uit organische grondstoffen meer dan verdubbeld kan worden en het productieproces aanzienlijk sneller en efficiënter kan verlopen dan tot nu mogelijk was.

Bio-ethanol is een vorm van alcohol die traditionele fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel vervangt. Zakenbank UBS berekende onlangs dat tweedegeneratie-bio-ethanol het komende decennium de belangrijkste brandstof wordt voor transportmiddelen, met een geschatte marktwaarde van 80 miljard dollar (ruim 65 miljard euro) per jaar vanaf 2022.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.