Home

Achtergrond 305 x bekeken

Cyrtanthus is veelzijdig

De oorspronkelijk uit Zuid Afrika afkomstige Cyrtanthus is ook wel bekend onder de naam Vallota.

In de keuringszaal werden vandaag enkele vaasjes met diverse kleuren van Cyrtanthus sanguineus voor het voetlicht geplaatst door Hein Lommerse. Leuke bloemen, waarvan er meerdere op een steel aanwezig zijn. Als snijbloem is het product goed bruikbaar in het gemengde boeket, maar ook op de pot bewijst Cyrtanthus goede (sier)diensten in zowel de huiskamer als buiten.

De firma Groot – Groot showt prachtige exemplaren van Paeonia (pioenrozen), waaronder de licht roze P. 'Mother's Choice', de zeer donkerrode P. 'Diana Parks' en de witte P. 'Bowl of Cream'. Ook pioenen hebben qua groei en bloei vertraging opgelopen door het (te) koude voorjaar, maar op dit moment zijn ze in vele soorten en kleuren volop voor handen.

C. Steenvoorden showt deze week enkele perfecte lelies, waaronder de oudrode Lilium 'Curly', W. Th. Langelaan de forse Lilium 'Moselle' en in de keuringszaal zijn nog altijd heel veel Allium soorten van Matschap Mellema Versteeg te zien, alsmede de forse 'Allium Globemaster' van Gebr. Valkering en de typische bloei van Allium 'Art' die is ingezonden door A.J. van den Berg.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.