Home

Achtergrond

Conclusies samenwerkingsoverleg uitgesteld

De eindrapportage over gesprekken voor samenwerkingsmodellen in de glastuinbouw is niet voor 1 juli te verwachten.

Dat stellen betrokken partijen LTO Noord Glaskracht en Dutch Produce Association (DPA). Het overleg met ondermeer Rabobank, Frugi Venta onder leiding van Rijnconsult zou voor 1 juli een aantal conclusies opleveren, maar er is meer tijd nodig. Dat betekent niet dat de partijen niet op één lijn te krijgen zijn, stelt DPA-voorzitter Theo Tijssen. "Daar steekt niets achter, het is meer door externe omstandigheden vertraagd. Rijnconsult moet het rapport nog opstellen, dan zullen de partijen er nog naar kijken."

In de samenwerkingsmodellen speelt de bundeling in een APO geen rol, stelt Tijssen die de werkgroep APO paprika leidde tot begin dit jaar. Navraag leert dat conclusies over de zomer heen getild worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.