Home

Achtergrond 1 reactie

’Combinatie Vion-Weyl niet boven 40 procent’

Slachterijconcern Vion zal ook na een eventuele overname van runderslachterij Weyl uit Enschede bijna zeker niet meer dan 40 procent van de totale Nederlandse runderslachtcapaciteit in handen krijgen.

Deze verwachting sprak veehandelsvoorzitter Piet Thijsse uit op het bondscongres van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV).
Vion is momenteel als enige kandidaat nog in gesprek met de curatoren van het failliete Weyl over de koop van dit bedrijf. Volgens sommige, nog niet bevestigde, geluiden is zelfs al een voorlopig overname-akkoord getekend.
Andere runderslachterijen proberen echter ook te profiteren van het wegvallen van Weyl. Naast Vion en Weyl zijn er in Nederland nog zeven slachterijen met een slachtcapaciteit van meer dan 10.000 dieren per jaar. De grootste van deze bedrijven is Gosschalk in Epe. Daarna volgen Hilckmann in Nijmegen en het abattoir in Amsterdam. Na het failliet gaan van Weyl hebben de meeste andere slachterijen hun slachtactiviteiten opgevoerd. Ook werken sommige handelaren aan de export van levende slachtkoeien naar bijvoorbeeld Duitsland.
Overigens heeft Nederland vorig jaar een recordhoeveelheid rundvlees geëxporteerd. In totaal ging 226.000 ton de grens over.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    piet van duiden

    wie zijn dan die andere slachterijen?

Of registreer je om te kunnen reageren.