Home

Achtergrond 1 reactie

Colruyt verkoopt tegen berengeur geënt varkensvlees

De winkels van de Groep Colruyt in België zullen vanaf eind 2010 geen vlees meer verkopen van gecastreerde biggen.

Winkelketens Colruyt en Okay schakelen over op het vlees van varkens die gevaccineerd zijn met Improvac, het anti-berengeurvaccin van Pfizer. Deze vaccinatie legt de hormonenproductie van de beertjes stil. Daardoor wordt berengeur voorkomen.

De Groep Colruyt is de eerste retailorganisaatie die deze stap neemt. Tot nog toe waren Belgische retailers huiverig om vlees van gevaccineerde dieren te verkopen. Ook in Nederland is er grote weerstand tegen vlees van beren die zijn gevaccineerd tegen berengeur.

Eén reactie

  • no-profile-image

    carine hofman

    Doorzetten Colruyt ! Het heeft al veel te lang geduurd, laat het liever vandaag dan morgen gedaan zijn zijn met die dierenmishandeling! Ik hoop dat de rest van de vleesindustrie uw voorbeeld snel zal overnemen! Proficiat en succes!

Of registreer je om te kunnen reageren.