Home

Achtergrond 3 reacties

Claims veevoerindustrie moeten waargemaakt worden

Gezondheidsclaims met betrekking tot veevoer moeten vanaf 1 september objectief verifieerbaar, begrijpelijk en wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Dat zei consultant Huub Rotink van Schothorst Feed Research vandaag tijdens een bijeenkomst over actualiteiten in de diervoederindustrie. Volgens Rotink is het voor boeren de belangrijkste wijziging in de nieuwe verordening 767/2009 over etikettering in de diervoederindustrie.

De verordening brengt 7 verordeningen met betrekking op etikettering terug tot één. Een ander belangrijk verschil is dat veevoerbedrijven in de toekomst meer toevoegingen moeten vermelden op het etiket.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer die van wanten weet

  ja ik heb al een sugestie toevoeging opticel voortaan vermelden op de bon
  of te wel gewoon afval zaagsel wat verwerkt wordt in ons duur varkensvoer

 • no-profile-image

  k.i.s.s.

  meer vermelden, alles vemelden, minimaal net zo veel als in de rest van europa !!!!!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Inderdaad, alles vermelden tot op grondstof niveau. Als het nutritioneel maar een beetje klopt, wisselt varkensvoer wekelijks in grondstof keuzes. Met pluimveevoeders hoef je dat niet te doen, merken de boeren meteen. Met varkensvoer wordt echter flink gerommeld. Voeradviseurs worden getraind dat wanneer het bij klanten niet loopt, ze moeten beginnen over hygiëne, gezondheid, fokmateriaal, alles behalve dan voer.

Of registreer je om te kunnen reageren.