Home

Achtergrond 197 x bekeken

China: geen eenmalige aanpassing koers yuan

Er komt geen eenmalige aanpassing in de wisselkoers van de Chinese munteenheid, de yuan. Dat heeft een woordvoerder van de Chinese centrale bank zondag gezegd.

De centrale bank liet zaterdag weten de flexibiliteit van de wisselkoers van de yuan geleidelijk te vergroten. China staat al geruime tijd onder toenemende druk, vooral van de Verenigde Staten, om de yuan in waarde te laten stijgen. Het land wordt ervan beschuldigd de munt kunstmatig goedkoop te houden om zo Chinese exporteurs een handelsvoordeel te geven.

De zegsman zei zondag dat de Chinese autoriteiten aanpassingen van de wisselkoers van de yuan op een geleidelijke manier aanpakken. De onderliggende stabiliteit van de munt moet worden behouden, aldus de woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.