Home

Achtergrond 2 reacties

Chauffeurstekort bijna 50.000 tot 2015

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Nederland kan de komende jaren oplopen tot 58.000 mensen.

Dat concluderen onderzoekers van het bureau Policy Research Corporation in een studie naar de marktontwikkelingen in de transport- en logistieksector.

Tot 2015 zijn al 49.000 chauffeurs nodig om de werknemers te vervangen die onder meer met pensioen gaan. Om dat grote gat te dichten willen werkgevers en werknemers, die opdracht gaven tot het onderzoek ’Wegvervoer en logistiek: Visie 2015’, met de overheid gaan praten.

”De aanpak moet gericht zijn op behoud van gekwalificeerd personeel en op de instroom van jongeren”, aldus de sociale partners naar aanleiding van de studie. Een van de wensen van de sociale partners is een regeling voor te hoge opleidingskosten voor aankomende chauffeurs.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wolf

    Destijds zou er ook een tekort aan Chauffeurs zijn geweest. Dit was onzin en kwam alleen voort uit het feit dat bedrijven eerst een tijd moesten proberen Nederlandse Chauffeurs te krijgen, voordat ze Polen etc in dienst mochten nemen.

  • no-profile-image

    Jan de Terukkert

    Klote beroep.Kun van dat loon amper je gezin onderhouden. Of je moet 20 over uren in de maand maken. Ze zullen nu wel Roemenen en Bulgaren gaan inhuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.