Home

Achtergrond 534 x bekeken 1 reactie

'Champignons bundelen in Funghi'

Telersvereniging Funghi is een uitstekende plek om de champignontelers te bundelen.

Volgens voorzitter Frans Brienen van Funghi is het marktaandeel van de vereniging nu 55 tot 60 procent. Een aandeel van 70 tot 85 procent is nodig om het aanbod goed te sturen. C4C, de holding van champignonbedrijven van coöperatie CNC, prestenteerde afgelopen week een actieplan voor de champignonsector, met daarin een centrale rol voor een nationale telersvereniging. Hoewel het persbericht spreekt over oprichting van zo’n vereniging, ligt het voor de hand dat Funghi het platform is, stelt Brienen, behalve voorzitter van Funghi ook CNC-voorzitter.

Brienens boodschap om te bundelen is gericht aan Coforta-telers. "Telers moeten zelf de keuze maken, organisaties moeten daarin geen belemmering zijn." Funghi houdt binnenkort een telersbijeenkomst, waarbij de Greenery-directie is uitgenodigd. Zij komen het samenwerkingsmodel van coöperatie Coforta toelichten aan Funghi-telers. Eerder zijn bundelingsgesprekken tussen Funghi en Coforta mislukt, maar door het bezoek van de Greenery lijkt ook een andere samenwerkingsvorm mogelijk. Brienen: "We sluiten niets uit. Het is niet zo dat we zeggen: dit moet het worden en anders niet."

Eén reactie

 • no-profile-image

  K.kweker

  Beste frans

  Je bent een beste man,zou je dan ook de rotte appels eruit durven halen ?
  Je weet zelf ook wel dat meer dan 50 % van de handoogst areaal dusdanig verziekt is dat een nieuwe vereniging niet kan slagen als je 75 % nodig zal hebben.
  Ik praat nu niet uit eigen verstande maar ik heb op het www veel gelezen de laatste weken,hiervoor mijn excuses,ik kan er helaas niets aan doen dat ik steeds meer tijd krijg om te lezen

Of registreer je om te kunnen reageren.