Home

Achtergrond

Cargill bouwt in Rusland nieuwe pluimveeslachterij

Het Amerikaans agribusiness-conglomeraat Cargill bouwt in Rusland een nieuwe pluimveeslachterij voor verwerking van 18.000 ton vlees.

De slachterij vergt een investering van 24,7 miljoen euro.

Cargill is al actief op de Russische markt. In Efremov, op 330 km ten zuiden van Moskou, staat een slachterij, maar deze is verre van toereikend om de McDonald’s te voorzien. Cargill is hofleverancier van de hamburgerketen.

Cargill haalt nu nog de bulk van de Chicken McNuggets uit de vestiging in het Franse Orleans. Als alles volgens plan verloopt, start de bouw van de verwerkingsfabriek eind dit jaar. Eind 2011 moet de fabriek in productie zijn.

Cargill komt hiermee tegemoet aan de wens van McDonald’s om de producten zoveel mogelijk van lokale markten te betrekken. Het bedrijf sluit niet uit dat het straks ook supermarkten en serviceketens kan voorzien van pluimveeproducten.

"De investering is een nieuwe uiting van de verdergaande samenwerking tussen de twee bedrijven", aldus Jerry Rose, vice-president van Cargill.

Of registreer je om te kunnen reageren.