Home

Achtergrond 595 x bekeken 2 reacties

CDA wil netwerk voor boerenbiogas

Er moet in heel Nederland een netwerk komen voor groen gas uit vergisting van onder andere mest.

Het CDA wil dat opgenomen zien in een nieuw regeerakkoord. Voor de productie van biogas moet er een subsidieregeling komen naar Duits model. Die willen dat de producenten een gegarandeerde afzet hebben tegen een prijs die meer dan kostendekkend is. De CDA-prominenten Gerda Verburg en Joop Atsma hebben dat idee vanmiddag gelanceerd,

Zij zijn ontevreden over de bestaande subsidieregelingen voor hernieuwbare energie. Deze bieden voor ondernemers te weinig aantrekkelijke zekerheden. Van de regelingen die zij zich voorstellen verwachten zij veel belangstelling bij boeren. Volgens Atsma zou ook de Gasunie graag willen meewerken aan de opzet van een apart netwerk voor biogas. Als het slaagt zijn straks ook de mestprobleem uit de wereld. "Dan spreken we van het bruine goud", aldus Verburg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bioscheet

  Laat me niet lachen met het CDA, een stem op het CDA is een stem op groen links !! en D'66 bepaalt geen vrienden vd boeren.
  Ik ken genoeg initiatieven op het gebied van biogas die door CDA wethouders de grond zijn ingeboord.
  Goedkope verkiezingsretoriek is dit !!!!

 • no-profile-image

  Harm

  Als de boeren slim zijn, investeren ze zelf in de techniek. Er komt een tijd dat de stront belangrijker wordt dan de melk, of het vlees. Zorg er dan voor dat tegen die tijd niet een ander baas is over jouw stront.
  Kijk naar de BMC (pluimveemest verbranding) daar bepalen ook de aandeelhouders het beleid. Welliswaar is de mestafzet goedkoper, maar de winst gaat uiteindelijk naar de aandeelhouders. En winst maken betekend dat er toch ergens betaald moet worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.